Подкрепа от АЗББ към изданието “ Атентатът срещу папата“ 

Сподели тази новина

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Книгата „Атентатът срещу Папата“, е издадена в Италия през 2017 година,  по повод отбелязването на 70–а годишнина на нейния автор- проф. Джузепе Консоло, италианският адвокат с най-голяма заслуга за освобожаването на Сергей Антонов и разбиването на инсинуацията за така наречената „българска следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ.

След издаването й, книгата се радва на голям интерес не само в Италия, но и в България, където спонсорите, осигурили тя да бъде преведена, издадена и представена в нашата страна през май т.г.,  оценяват нейното патриотично  и политическо значение.

Издателството на Софийския университет ”Св.Климент Охридски“, Дипломатическото дружество и асоциация за мир  и сътрудничество организират представянето на книгата пред академичната общност в БАН в Софийския, Пловдивския и Старозагорския  университети, както и в Бургас и Плевен, на което участва и авторът й Джузепе Консоло.

Положителното си отношение към издаването на книгата показват и посланикът на Република Италия у нас  г-н Стефано Балди, както и папският нунций Гуидо Анселмо Пекорари, които споделят мнението, че силата на истината, на справедливостта и на закона трябва да възтържествува, и че това е от полза и за успешното развитие на взаимните ни отношения, както с Италия, така и с Ватикана.

Българската общественост, ангажирана пряко с издаването на книгата, към която се присъединява и Асоциацията на застрахователните брокери в българия като спомоществовател,  показа своята благодарност и уважение към Джузепе Консоло, който е вече носител на ордените „Стара планина” и  „Мадарски конник” и на приза „доктор хонорис кауза „ на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

АЗББ

Още публикации